„Zsókavár utcai akcióterület III. ütemű fejlesztése szociális célú városrehabilitáció témában című” projekt zárórendezvénye és az InSpirál Humán Központ átadása

A „KMOP -5.1.1/B-12-k-2012-0002 Zsókavár utcai akcióterület III. ütemű fejlesztése szociális célú városrehabilitációs témában” című projekt elemei európai uniós támogatással valósultak meg a XV. kerületben. A fejlesztés során felújítást végeztek a Kőrakás park 37. számú társasházon, a Kőrakás park 1-8. szám alatti Szobabérlők házán, a Hartyán köz 2-4. szám alatti Kontyfa Középiskola, Szakiskola és Általános Iskola épületén, a Zsókavár utca 46-62. szám alatti társasházon, a Zsókavár utca 24-28. InSpirál Humán Központ épületén. Ezenkívül a beruházás keretében megújítottak közterületeket, zöldfelületeket és térfigyelő-kamerarendszert is kiépítettek. A teljes beruházás szerződésben rögzített összköltsége 1 699 898 495 forint volt, melyből az uniós támogatás mértéke 1 687 705 918 forintot tett ki. A projekt záróünnepségét és a humán központ megnyitóünnepségét szeptember 25-26-án tartják a Zsókavár utca 24-26. szám alatt.

A Kőrakás park 37. számú társasházat a MASOTER Mérnöki Kft. kiviteli tervei alapján újították fel.

Az épület homlokzata 12 centiméter vastag szigetelést kapott grafitos EPS hőszigetelő lemezből. A tűzvédelmi szempont alapján kijelölt területeken 12 centiméter vastag kőzetgyapot-réteget is felraktak. Elvégezték a tető utólagos hő- és vízszigetelését, valamint a homlokzati nyílászárókat modern, jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező műanyag nyílászárókra cserélték. A lakásokban a szabályozható fűtési rendszer kialakítását strangszabályozókkal és termosztatikus radiátorszelepek beépítésével oldották meg.

Részletek:

A felújítás kezdete: 2013 júniusában kezdődtek és októberben fejezték be.

Kivitelező: KOMÉTA Szerviz Kft.

A felújítás összköltsége: 99 602 529 forint, melyet az Európai Unió támogatásként nyújtott.

A Kőrakás park 1-8. szám alatti Szobabérlők háza a ZACC Építésziroda Kft. által készített tervek alapján újult meg. A kivitelezés során az épület homlokzatára 10 centiméter vastag grafitos EPS hőszigetelő lemezt raktak fel. Elvégezték a tető hő- és vízszigetelését, a pincefödém hőszigetelését, valamint rendbe tették az épület környezetét. A ház mögötti udvaron elkészült egy faszerkezetű pergola is.

Részletek:

A felújítás kezdete: 2013. július

Kivitelező: FIZOKA Kft.

A felújítás összköltsége: 139 422 712 forint, melyet az Európai Unió támogatásként nyújtott

A Hartyán köz 2-4. alatti általános iskola energetikai korszerűsítését és akadálymentesítését a ZACC Építésziroda Kft. tervei alapján végezték el. A munkálatok során kicserélték az intézmény nyílászáróit, hőszigetelték a homlokzatát, valamint elvégezték a tető hő- és vízszigetelését. Ezenkívül felújították a 2. épületben lévő vizesblokkokat, továbbá az aula két oldalán lévő udvarokon új burkolatot raktak le és a kertet is átalakították. A beruházás után az iskola fenntartási költsége csökkent.

Részletek:

A felújítás kezdete: 2013. július, befejezése 2014. október.

A kivitelező: DT-Bau Építőipari és Szolgáltató Kft.

A felújítás összköltsége: 207 200 223 forint, amelyet az Európai Unió támogatásként nyújtott.

A Zsókavár utca 46-62. szám alatti társasház felújítását a Japáner-b Mérnöki Tanácsadó Kft. tervezi alapján végezték el. Az épület homlokzatát 12 centiméter vastag grafitos, expandált polisztirol hab hőszigeteléssel vonták be. A lapostető a meglévő rétegrend megtartásával új hőszigetelő réteget kapott. A pincefödém felújítását kőzetgyapot hőszigeteléssel végezték el, továbbá felújították a hő- és füstelvezető-rendszert, valamint a 8 lépcsőházi felvonót is.

Részletek:

A kivitelező: DT-Bau Építőipari és Szolgáltató Kft.

A felújítás összköltsége: 342 175 022 volt, amelyet az Európai Unió támogatásként nyújtott.

A Zsókavár utca 24-26. szám alatt levő Spirálház felújítását az M-TEAMPANNON Építész és Mérnöki Kft. tervei alapján végezték. A beruházás során az épület tetején zöldtetőt, a Zsókavár utca felőli oldalán zöldfalat alakítottak ki növényekkel. Kicserélték az intézmény nyílászáróit, hőszigetelték a homlokzatát. A teljes belső és külső átépítés során energetikai korszerűsítést végeztek az épületben, valamint átalakították az gépészeti és az elektromos hálózatot. A korszerűsítés során elvégezték a ház akadálymentesítését is, továbbá közösségi zöldudvart alakítottak ki.

Részletek:

A kivitelezés kezdete: 2014 szeptembere

A kivitelező: HNT-Építő Zrt. és a D&L Ép Kft.

A kivitelezés összköltsége: 464 932 017 forint volt. A felújításhoz a XV. Kerületi Önkormányzat 9 451 106 forinttal járult hozzá, az Európai Unió 455 480 911 forint támogatást nyújtott.

A fejlesztés része volt a közterületek és zöldfelületek felújítása, amelyet a SpeciálTerv Építőmérnöki Kft. által készített tervek alapján végezték el. A Hartyán közi óvoda előtt az utat és a parkolót újították fel, a Hartyán Általános Iskola melletti nagy parkban és az Árendás Tagóvoda előtti közparkban is végeztek átalakításokat. A beruházás során játszótereket építettek, tereprendezést, kertépítést, növénytelepítést végeztek.

Részletek:

A kivitelezés vége: 2013. december

A kivitelező: Silda Goup 8 Építőipari Kft. és Bálint Kert-Ész Kft.

A kivitelezés összköltsége: 128 480 280 forint, amelyet az Európai Unió támogatásként nyújtott.

A beruházás során térfigyelő-kamerarendszert is kiépítettek. A Zsókavár III. ütem projekten belül kihelyezetek 13 kamerát és egy jelfeldolgozó központot is kialakítottak. A programon kívül még további 14 kamerát is felszereltek közterületeken.

Részletek:

A kivitelező: MULTI ALARM Zrt.

A kivitelezés összköltsége: 32 566 613 forint, amelyet az Európai Unió támogatásként nyújtott.

„Zsókavár utcai akcióterület III. ütemű fejlesztése szociális célú városrehabilitáció témában című” projekt részlete:

Szerződés hatályba lépésének dátuma:            2013.01.31.

Szerződésben rögzített támogatás:                  1 687 705 918 forint

Szerződésben rögzített összköltség:                1 699 898 495 forint

A projekt támogatási intenzitása:                     99,427598 százalék

Projekt megvalósításának tervezett kezdete:     2013.04.01.

Projekt megvalósítás tervezett befejezése:       2015.06.30.

Projektlebonyolító:Rup-15 Kft., Oláh Béla ügyvezető igazgató

Comments are closed.