Zöldhulladékgyűjtés lebomló zsákokban

Idén is folytatja a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. a zöldövezetes kerületekben a kerti zöldhulladék begyűjtését. A társaság 2016. január 1-jétől az ágakat körülbelül 1 méter hosszúságúra vágva, összekötegelve, az egyéb zöldhulladékot pedig kizárólag az FKF Nonprofit Zrt. logójával ellátott Kerti zöldhulladék-gyűjtő zsák feliratú, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban szállítja el, amik megvásárolhatók a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, a lakossági hulladékgyűjtő udvaraiban, valamint értékesítő partnereknél (Spar, Díjbeszedő Holding Zrt., OBI, Praktiker, Auchan, MOL, Bauhaus, Csepeli Városgazda Zrt., Márai Mérnöki Iroda).
Zöldhulladék elszállítása/Fotó: FKF Zrt.

Zöldhulladék elszállítása/Fotó: FKF Zrt.

A zsákok szavatossága anyagából adódóan rövidebb, így kéri az FKF, hogy a megvásárlás után mielőbb használják fel a lakók!
A régebben vásárolt, nem lebomló zöldhulladék-gyűjtő zsákokba kizárólag többletműanyag- és fémhulladékot helyezhetnek ki. Viszont zöldhulladék, kommunális hulladék, illetve papírhulladék továbbra sem rakható ki ezekben a műanyag zsákokban.

Comments are closed.