Zöld Budapest Tanácsadó Iroda nyílt

Zöld Budapest Tanácsadó Iroda nyílt a Városháza épületében december elején, ahol a budapestiek a levegőtisztaság-védelemmel és a magánlakások energetikai korszerűsítésével kapcsolatban kaphatnak teljes körű felvilágosítást.

„A Zöld Budapest Tanácsadó Irodával egy teljesen újszerű lakossági tanácsadási központot indítunk útjára, amely jelentősen segítheti a fővárosi lakások energiahatékonysági korszerűsítését, valamint legsúlyosabb környezeti problémánk, a levegőminőség javítását” – mondta a Karácsony Gergely főpolgármester.

A RenoPont kezdeményezést azzal a céllal indították útjára, hogy teljes körű tanácsadással kiszámíthatóvá és egyszerűvé tegyék az energetikai felújításokat. Az „egyablakos” megoldás meghonosításával arra törekszenek, hogy a tulajdonosok minden műszaki, jogi és pénzügyi tudnivalót egyetlen helyen kapjanak meg, a tervezéstől a kivitelezésen át a használatig. A projekt az Európai Unió finanszírozásával valósul meg.

Az eseményen elhangzott, hogy a most megnyitott helyszín nem az utolsó ilyen lakossági tanácsadási lehetőség: hamarosan RenoPont egyablakos tanácsadó iroda nyílik a VIII. kerületben is.

Az új irodában a légszennyezés csökkentését és a lakosság szemléletformálását célul kitűző Life IP HungAIRy projekt ökomenedzserei is várják az érdeklődőket. Szakembereik többek közt a komposztálás, a helyes fatüzelés és a környezetbarát közlekedési módszerek témájában adnak zöldtanácsokat, de a levegőminőség javítását célzó hazai és uniós pályázatokkal kapcsolatos információnyújtás is a feladataik közé tartozik.

A Zöld Budapest Tanácsadó Iroda címe: Budapest 1052 Bárczy István utca 1-3.

Comments are closed.