Zavaró kocsmazaj a szomszédban

Mi tehet egy lakó, ha közvetlen szomszédságában egy olyan vendéglátóhely működik, ami rendszeresen és otromba módon zavarja a környék lakóit? Ennek jártunk utána.

Olvasónk hasonló problémával kereste meg lapunkat. Mint írta, az újpalotai tíz­emeletes társasházak tövében található egy kocsma, ami évek óta zavarja a környékbelieket. Az ivó vendégeivel rendszeresen probléma van: hangoskodásukkal, ordítozásukkal sokszor késő éjszakába nyúlóan zavarják a környéken lakók nyugalmát.

Forrás: The Telegraph

Forrás: The Telegraph

A levélben foglaltak miatt érdeklődtünk a hatósági főosztálynál, hogy a lakók milyen lépéseket tehetnek az őket zavaró kocsmával, illetve annak tulajdonosával szemben.

Mint kiderült, az üzlet működésének szabályszerűségét a kereskedelmi hatóság vizsgálhatja hatósági eljárás keretében, ehhez a XV. kerületi polgármesteri hivatal hatósági főosztályán lehet bejelentést tenni. A közterületi szeszes­ ital-fogyasztás miatt a közterület-felügyelet intézkedhet, azaz a rendészeti osztályt kell értesíteni ilyen esetben.

Hangoskodás miatt csendháborítás szabálysértés jöhet szóba, mellyel kapcsolatban Budapest Főváros Kormányhivatalának XV. Kerületi Hivatala rendelkezik hatáskörrel, ott tehető feljelentés – tudtuk meg a hatósági főosztálytól.

Comments are closed.