Vonattal Rákospalotáról Balatonra

A MÁV-Start fogta a vadonatúj, légkondicionált, emeletes KISS motorvonatokat, és az elővárosi forgalomból átirányította a magyar tenger partjára. Az ötlet kiváló, a megvalósításba azonban becsúszott egy kis hiba. A Jégmadár expressznek ugyanis át kell jutnia Budapesten a körvasúton, és ehhez nem kevesebb, mint negyven percre van szüksége. Ennek ellenére nagyon népszerű  városrészünkben is. A hétvégente Szobról induló, és Siófokon át Fonyódra tartó vonatot először a csak a Nyugati pályaudvar lezárása alatt vehették igénybe a XV. kerületi lakók.

Fotó: mavcsoport.hu

Cserdiné Németh Angéla polgármester, Hajdu László  országgyűlési képviselő és Barkóczi Balázs a DK szóvivő, az előválasztáson a ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje levélben fordult a MÁV vezérigazgatójához, hogy a járatot egész nyáron és ne csak hétvégenként indítsák Rákospalota érintésével.

“Jégmadár expressz ne csak július 19-ig, hanem a nyár hátralévő részében is igénybe vehető legyen a XV. kerületi és újpesti polgároknak, és a MÁV a vonatot ne csak hétvégente, hanem hétköznapokon is indítsa el. Mindezt a járat nagyfokú kihasználtsága és az itt elő polgárok igényei indokolják.” – nyomatékosították a képviselők.

A helyi politikus kérését a MÁV figyelembe vette és igaz csak hétvégente, de egész nyáron augusztus 29-ig, közlekedik kerületünk érintésével a Jégmadár expressz.

 

 

Comments are closed.