Virágos térfejlesztés

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Az újpalotai vásárcsarnokkal szemben, a Páskomliget utca 2–4. szám előtt befejeződött a terület megújítása. A beruházást a Nyitott Ajtók iroda előtti részhez hasonlóan, annak folytatásaként valósították meg a Répszolg munkatársai a közterület-felújítás második ütemeként.
Az idei fejlesztés során – amely mintegy 10 millió forintból valósult meg – a régi aszfaltot új térkőburkolatra cserélték, a régi beton magaságyásokat elbontották, helyükön modern, a mai kornak jobban megfelelő ágyásokat alakítottak ki, amelyekbe várostűrő cserjéket, egynyári virágokat ültettek, amik szépen megszínesítik a teret.
Korábban sokaknak bosszúságot okozott, hogy a piacra vagy a környező üzletekbe érkezők egyszerűen parkolónak használták a terecskét. A járdán gyakran sorjáztak az autók, megnehezítve a gyalogosok dolgát. A szabálytalan parkolás megakadályozására most parkolásgátlókat helyeztek ki.
A második ütemmel befejeződött a Páskomliget utcai térfejlesztés, amire összességében 20 millió forintot fordított az önkormányzat. Most már „csak” vigyázni kell rá!

Comments are closed.