Vigyázat, sok a kátyú!

A csapadékos időjárás, valamint az enyhe és fagyos hőmérséklet váltakozása nagyon kikezdte az utak burkolatát Budapesten. Kerületünkben sincs ez sajnos másképp, egyre-másra keletkeznek az úthibák mind a mellék- mind a tömegközlekedési főútvonalakon.
– A kerületi utakon a Répszolg végzi a javításokat. A felmérések szerint február közepén 850 négyzetméternyi kátyús útszakasz volt a kerületben, ez rekordmennyiségnek számít – tudtuk meg Demeter Jánostól, a Répszolg ügyvezetőjétől.
A társaság teljes mélyépítő részlege, azaz húsz ember végzi az úthibák javítását, naponta 50-60 négyzetméternyi kátyút tüntetnek el. Újpalota kerületi kezelésben lévő útjait már rendbe tették, arra törekszenek, hogy a balesetveszélyes, nagy kátyúkat mindenhol felszámolják. Számításaik szerint körülbelül március közepére tudják rendbe tenni az úthálózatot.
A tömegközlekedési utak kátyúzását a főváros, a BKK Közút végzi. Ezeken az utakon még rosszabb a helyzet, mint a kerületi kezelésben lévőknél. Információink szerint az Erdőkerülő és Zsókavár utca olyan katasztrofális állapotban van, hogy az ott élők már az utak eltorlaszolásán gondolkodnak, ha nem végzik el mielőbb az útjavítást.

Kátyúbejelentés:
Főutak esetében (tömegközlekedés) BKK Közút: +36 1 776 6110
Mellékutak esetében Répszolg: 06 80 205 062

Comments are closed.