Vigyázat, csalók! Netes bankoláshoz szükséges adatokat kérnek az OTP nevében

Ismeretlenek az OTP nevében e-mailen próbálnak ügyféladatokat kicsalni. A hamis levélben arra kérik a gyanútlan ügyfeleket, hogy kattintsanak egy linkre, és ott adják meg az internetbanki belépéshez szükséges adataikat – figyelmeztet honlapján a bank.

Az OTP az kéri, hogy senki ne adja meg az adatait! Ha már megtette, azonnal hívja a 36 (1) 366 6666 telefonszámot, vagy írjon az informacio@otpbank.hu e-mail címre. Az OTP Bank megtette a szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket.

Végezetül hozzátették: az OTP Bank soha nem kér ilyen adatokat e-mailben. Ismeretlen oldalon soha ne adja meg senki banki vagy személyes adatait!

Ez pedig a kamulevél:

„Tisztelt Ügyfelünk,

Az online tranzakció biztonságának növelése érdekében további szabályozási iránymutatások szerint 2018. április 16-ától kezdődik.

Javítottuk biztonságunkat ügyfeleink védelme érdekében. Regisztrálnia kell az új hitelkártya / debit kártya vagy a MasterCard biztonságos verzióját az internetes tranzakciók által hitelesített Visa (VBV) vagy az új Extra MasterCard biztonságos kódja mellett, ez az új fejlesztés biztosította az egyedi internetes tranzakcióhoz tartozó egyedi jelszó biztonságát a verifield a Visa vagy a Master kártya engedélyezi az online kereskedőt, és megakadályozza, hogy kártyáját felhasználása nélkül is felhasználhassa.

Kattintson ide a regisztrációhoz: https:www.otpbank.hu/verification/upgrade

A helyes adatok megadása vagy a teljes ellenőrzés nem eredményezi a fiók végleges kizárását.

Köszönjük, hogy banki tevékenységet kötött az OTP Bankkal.

Üdvözlettel

OTPBank csapat”

Comments are closed.