A több mint 20 éves múltra visszatekintő Károly Róbert vers- és prózamondó versenyen a felsősök korcsoportjában idén 8 kerületi iskola mintegy harminc tanulója vett részt, az alsósoknál pedig 10 iskola huszonöt fővel képviseltette magát.

Vers- és prózamondóverseny/Fotó: XV Média, Vargosz

Vers- és prózamondóverseny/Fotó: XV Média, Vargosz

Az alsósok zsűrijének tagjai Forró Zoltán (a volt Apáczai Kiadó tankönyv-referense, jelenleg az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársa), Kecskeméthyné Mezősi Annamária (a kerületi alsós szakmai műhely vezetője) és Török Anita Mária (a Károly Róbert iskolában szakmai gyakorlatát teljesítő főiskolai hallgató) voltak. A felső tagozaton Sikli László költő, Tajti Réka, az önkormányzat rendezvényszervezője és Zsótér-Nagy Szilvia tanárnő hallgatták meg az előadásokat, és választották ki a legjobbakat.

Minden résztvevő emléklapot kapott, a helyezetteket pedig oklevéllel és könyvvel jutalmazták. Az oklevelet és az emléklapot hagyományosan az iskola készítette, mégpedig Károly Róbert korát idéző stílusban és formában – tudtuk meg Bognár Károlynétól, a verseny főszervezőjétől.

Az 1-2. évfolyamosok között Szentesi Kamilla, a Szent Korona Általános Iskola diákja nyert, a 3-4. évfolyamosok versenyében Varga Amanda, a Hartyán Általános Iskola tanulója bizonyult a legjobbnak. Az 5-6. évfolyam prózamondói közül Herceg Sára, a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulója nyert, a legjobb versmondó pedig Kiss Gusztáv, a Neptun Általános Iskola diákja lett. A 7-8. évfolyamon a versmondás kategóriában Elek Zoltán, a László Gyula Általános Iskola tanulója diadalmaskodott.

 

 

Comments are closed.