Véradás időpontfoglalással

A Magyar Vöröskereszt nyáron is aktívan szervezi a programokat. Nagy Helgától, a  XV. kerületi kirendeltség vezetőjétől megtudtuk, az utolsó nyári hónapban több rendezvénnyel is készülnek.

– Augusztus 14-én véradást szervezünk az AsiaCenter nyugati szárnyának első emeletén. Ez egy szombati nap, így remélhetőleg 10– 16 óra között sok véradóval találkozhatunk majd. Hogy gyorsítsuk az adakozók várakozási idejét, lehetőség van az online időpontfoglalásra a https://www.ovsz.hu/idopontfoglalas linken – mondta Nagy Helga.

A véradóknak 18 év felettinek és minimum 50 kilogramm testsúlyúnak kell lenniük, a regisztrációhoz személyi igazolvány és TAJ kártya szükséges, illetve ajánlott a véradás előtt étkezni és minél több folyadékot inni. A gyógyszerszedés önmagában nem kizáró ok, a helyszínen ugyanis orvosi dönt arról, hogy ki adhat vért.

Augusztus 14-én, szombaton egy másik vöröskeresztes program is lesz majd a kerületben. A kirendeltség telephelyén, a Népfelkelő utca 96. szám alatt egy elsősegélybemutatóval egybekötött játékosztást és mesedélelőttöt szerveznek a rászoruló kerületi családok számára. Sajnos, ilyen családból bőven akad a városrészben, így számukra jó hír, hogy augusztus 31-én, kedden 912 óra között ismét lesz ingyenes ruhaosztás a Népfelkelő utcában.

 

 

 

Comments are closed.