Vendégváró pályázat

Új, vendéglátóhelyeknek szóló pályázatot írt ki január 2-i beadási határidővel az önkormányzat 2 millió forintos keretösszeggel. „A kiírás ötletét az adta, hogy a nyolcvanezer főt számláló kerületünkben kevés a melegkonyhai étterem, pedig legalább 5-10 vendéglátóhelynek is lenne itt létjogosultsága” – mondta Szilvágyi László képviselő, a pályázat ötletgazdája. Támogatást kaphat már működő étterem és újonnan nyíló vendéglátóhely is.

Forrás: Ék

Forrás: Ék

A pályázattal ötletes, a városban újdonságnak számító, a környező kerületek lakóit is vonzó vendéglátóhelyeket akarnak életre hívni a kerületben. Az éttermeknek szóló támogatási program azonban nem előzmény nélküli. A megszűnt Jöjjön ki Palotára pályázat szintén a kerületi vendéglátóhelyek fejlesztését célozta meg, de végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. „A régi pályázat tapasztalatait azonban fel tudtuk használni az új kiírásánál. Az egyik tanulsága például az volt, ha elaprózzuk a pénzt, akkor elvész a pályázat lényege, nagyon kevés igazán látványos ötlet valósul meg” – mondta Szilvágyi László.

Szilvágyi László/Fotó: XV Média, Vargosz

Éppen ezért az idei pályázatban két nyertest hirdetnek, akik között 1 millió-1 millió forintot osztanak ki. Ebből a pénzből már nagyobb, koncepciójában nóvumot jelentő beruházáshoz tudnak hozzájárulni.

A képviselő ötleteket is vázolt, lehet pályázni például fiatalokat vonzó, ötletes hamburgerező vagy romkocsma koncepciójával, de meglévő vendéglőben gyereksarok kialakítása vagy gasztroblog indítása is díjazható. Azt is támogathatják, ha valaki kávézót szeretne, ahol meleg ételeket szolgálnak fel, de több, egymásra épülő ötletet is várnak. A lényeg az, hogy legyen jól körülhatárolható az a vendégkör, amit a fejlesztéssel vonzani akarnak az étterembe. A képviselő hozzátette, a nyertes pályázó szakmai segítséget is kérhet a megvalósításhoz.

A pályázatot 2019. január 2-ig lehet leadni két zárt borítékban az önkormányzat polgármesteri titkárságán (1153 Bp., Bocskai u. 1–3. A épület 1. emelet 114.) a Kerület- és Vállalkozásfejlesztési, Érték- és Környezetvédelmi Bizottságnak címezve. A pályázat részletei megtalálhatók a bpxv.hu oldalon, de felvilágosítás kérhető Szilvágyi László képviselőtől is a 06 30 768 0993-as telefon­számon.

Comments are closed.