Végre lubickolhatunk!

Az elmúlt hetekben megkezdték a budapesti fürdők felkészítését az újranyitásra, ez azonban a hosszúra nyúlt leállás miatt nem egyszerű feladat. A kormánybejelentés alapján a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. ezért a fürdők ütemezett, fokozatos nyitását tervezi.

Május 1-jétől a Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitotta meg kapuit teljeskörűen.

Fontos, hogy a vonatkozó kormányrendelet alapján csak olyan 18 éven felüli személy látogathatja a fürdőket, aki rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal. Ennek ellenőrzése az üzemeltető felelőssége és kötelezettsége. A 18 éven aluliak és a beutalóval érkező vendégek számára nem szükséges a védettségi igazolvány. Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező látogatók részére maszk viselése kötelező. A védettségi igazolványok ellenőrzését a testhőmérséklet mérésével együtt a fürdők bejáratánál végzik – írja honlapján a BGYH.

Szűts Ildikó, a társaság vezérigazgatója a Turizmus.com kérdésére azt mondta: a hónapok óta tartó hosszú leállás és az elmúlt évek elmaradt karbantartási munkálatai miatt számos műszaki probléma jelentkezett, melyek hátráltathatják egyes fürdők megnyitását.

A BGYH  a Széchenyi, a Lukács, a Paskál és a Pesterzsébeti fürdőkben újraindította az orvosi beutalóval igénybe vehető gyógykezeléseket. Első körben a félbemaradt gyógykúrák pótlását kezdték meg, de a gyógyvizesmedence-szolgáltatás nélkül csekély érdeklődést tapasztaltak.

A BGYH Zrt. csaknem 850 munkavállalója a több hónapja tartó leállás ellenére is alkalmazásban maradt. A dolgozók több mint háromnegyede rendelkezik már oltással. A szezonális munkaerő toborzása is megkezdődött. A védettséget nem szerzett uszodai dolgozóknak a látogatók által használt helyszíneken maszkot kell majd hordaniuk.

 

Comments are closed.