Végre lomolhatunk!

Idén  a megszokott kerékvágásban, február 28-tól március 12-ig tart a Fővárosi Közterület-fenntartó  Zrt. ( FKF)  XV. kerületi lomtalanítási programja.

A kerületet az FKF körzetekre osztotta, amelyekből koncentráltan, egy-egy nap alatt szállítja el a lomokat. Az elszállítást a kihelyezést követő napon végzi a társaság. A lomok kikészítésének pontos időpontjáról és módjáról a közszolgáltató előzetesen, írásban tájékoztatja a lakókat. Az FKF azt kéri, hogy a lakók csak a körzetükre vonatkozó kikészítés napján, 18 óra után tegyék ki a lomokat!

Lomtalanítás alkalmával kizárólag a háztartásban feleslegessé vált, nagydarabos hulladék (például elhasználódott bútor, ágybetét, szőnyeg) helyezhető ki. Továbbra is tilos a lomnak nem minősülő hulladékféleségek kihelyezése, mint például a háztartási hulladék, szelektíven gyűjthető csomagolási hulladék, építési és bontási törmelék, sitt, föld, síküveg, zöldhulladék, textil, ipari vagy szolgáltatási tevékenységből származó hulladék. Ugyancsak szigorúan tilos a veszélyes hulladék kihelyezése.

Az FKF arról is tájékoztatott, hogy az idei évtől a veszélyes hulladék leadására nem az ideiglenesen létesített veszélyeshulladék-gyűjtőpontok, hanem az erre a célra alkalmasabb hulladékudvarok biztosítanak lehetőséget.

A hulladékudvarok elérhetőségéről, nyitvatartásáról és az egyes hulladékudvarokban leadható további hulladéktípusokról, a leadás feltételeiről a www.fkf.hu  weboldalon lehet tájékozódni.

A kerületi lakosok számára a veszélyes hulladékok leadására elsősorban a XV. kerület Károlyi Sándor utca 166., valamint a Zsókavár utca 67. címen található hulladékudvarokat javasolja a társaság, ahova  a veszélyes hulladékok a nyitvatartási időben, előzetes időpontfoglalás nélkül, egész évben beszállíthatók.

A társaság arra is felhívja a figyelmet, hogy a szabálytalan lomkihelyezés közterület-szennyezési szabálysértésnek minősül, büntetése 150.000 forintig terjedhet.

 

Comments are closed.