Védjegyük a hazai termelés

Egyre többet hallani arról, hogy a gyümölcsöknél és zöldségeknél érdemes megnézni vásárlás előtt a származására vonatkozó megjelöléseket is. Végre kerületünkben is nyílt egy olyan bolt, ahol a konkrét adatok féltűtétesének kiemelésével, könnyedén végig tudjuk követi, hogyan került a polcra az adott termék. Mielőtt valaki azt hinné egy újabb marketingfogásról van szó, el kell oszlatnunk a feltevést. Ez a hazai Kertész-Klub kezdeményezése, mellyel egy új típusú zöldség-gyümölcsértékesítés honosult meg már három helyen, legutóbb a Pólus Centerben.

Szalonavató/Fotó: XV TV

Szalonavató/Fotó: XV TV

A klub termelőinek mintaboltjául szolgáló Vitamin Szalon kiváló példája annak az összefogásnak, amellyel a magyar gazdálkodók közösen jelenhetnek meg a piacon és értékesíthetik termékeiket. A bolthálózat célja, hogy az árukon keresztül a lehető legtöbb vásárló megismerje az itthon termelt zöldségfélék kiemelkedő tulajdonságait.

A XV. kerületi bevásárló központban a szalont július elsején ünnepélyes szalagátvágással nyitották meg a vásárlók előtt. Dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár elmondta: a kormány kiemelten támogatja a termelők és a fogyasztók közötti közvetlenebb kapcsolat megteremtését, mely a vidék és a gazdaság fenntarthatóságát szolgálja. Dr. Pintér Gábor, XV. kerületi alpolgármester pedig arra tért ki, hogy a helyi közétkeztetésben is remélhetőleg minél több magyar termelőt tudnak majd bevonni. Mindemellett Tóth András, a Magyar Franchise Szövetség elnöke, a Vitamin Szalon és a Kertész-Klub képviselői és néhány termelő is személyesen fogadta az érdeklődőket.

Comments are closed.