Vásár a Szent István-bazilikánál

Megnyitott a karácsonyi vásár a Szent István-bazilikánál, ahol idén az eddigieknél is több program, egy 12 méteres karácsonyfa, interaktív szelfipont és tematikus napok várják a látogatókat.

A téren több mint 150 hazai kiállító kap helyet, akik között kézműves és gasztronómiai árusok egyaránt megtalálhatók – írják a szervezők. Kapható lesz flódni és kinyit a “Mikulás kocsmája” is, ahol többek között áfonyás forralt bort, bombardínót vagy éppen forró barnasör-rum kompozíciót mérnek.

Az idén is látható lesz a bazilikára vetített 3D-s épületfestés, amelyet egy speciális szemüveg segítségével sötétedés után félóránként tekinthetnek meg a látogatók.

A családokat és baráti társaságokat naponta tematikus programok és meglepetések várják. A gyerekek mindennap 12 és délután 4 óra között kézműves foglalkozáson vehetnek részt és idén is várja őket az ingyenes korcsolyapálya, csütörtöktől vasárnapig oktatással.

A szervezők a környezetbarát, környezettudatos megoldásokat részesítik előnyben, ezért díszíti a teret kivágott fenyő helyett egy – a vásár történetében az eddigi legmagasabb – 12 méteres műfenyő. A rendezvény ideje alatt kizárólag környezetbarát, dupla falú papírpohárban kínálják a forró italokat és az idén is szívószálmentessé teszik a rendezvényt. A pultoknál kiszolgálják azokat a látogatókat is, akik saját bögréjükkel érkeznek.

Comments are closed.