Gyereknap lesz a Vasúttörténeti parkban

Május utolsó hétvégéjén ismét minden a gyerekekről szól a Vasúttörténeti Parkban (XIV., Tatai út 95.), a 14 év alattiaknak a belépés ingyenes lesz.

Május 25-én és 26-án 10 és 18 óra között várja a családokat a Gyermeknap színes programkavalkádja, közlekedésbiztonsági résszel kiegészülve.

Szombaton

  • 11 órától fellép Halász Judit,
  • 13 órától az Ákom-bákom Bábcsoport,
  • 15 órától pedig a Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúlzenél.

Vasárnap

  • 11 órától a Kifli zenekar adja a talpalávalót,
  • 13 órától a Fabula Bábszínház előadását tekinthetik meg a legkisebbek,
  • 15 órától pedig Szalóki Ági koncertje koronázza meg a gyerekek ünnepét.

A baba részlegen a legkisebbeket változatos foglalkozásokkal és játékokkal várják, míg a szülők védőnői tanácsadáson vehetnek részt. A napvédelmi edukációs programban hasznos tippeket lehet megtudni. A kisebbek és nagyobbak a krokodil ugrálóvárban, és a vízi dodgemben tombolhatnak. Lesz jóga, idény gyümölcs- és zöldségkóstolás, zöldségszobrászkodás, sütiműhely, fotósarok, szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos edukációs játékok, VR-programok, kockajáték kiállítás,  foglalkozások és még sok minden más.

A közlekedésbiztonsági programok is lesznek a parkban. Például a Mini KRESZ parkban a gyerekek 15 perces oktatás után a kis autók volánja mögé ülhetnek. A rendezvény ideje alatt a gyerekek megnézhetik a tűzoltó- és a kukás autókat. De lehet majd utazni a kerti vasúton, kipróbálni a kézihajtányozást, a lóvasutat vagy a sínautót is.

Comments are closed.