Varga Mihály: László Tamás garantálja a fejlődést a XV. kerületben

László Tamás, a kormánypártok polgármesterjelöltje garantálja a fejlődést a XV. kerületében, ha a választók támogatják, akkor ez annak is megerősítése, hogy a kormány jó úton jár – mondta a pénzügyminiszter egy kerületi lakossági fórumon szeptember 22-én – áll az MTI beszámolójában.

László Tamás mellett szól, hogy jól együtt tud működni Tarlós István főpolgármesterrel és könnyen szót ért a kormánnyal is – mondta Varga Mihály. László Tamás – a Fidesz választókerületi elnöke, a kerület korábbi polgármestere, volt országgyűlési képviselő – pedig arról beszélt, hogy Budapest mindig polgári kormány idején fejlődött. Ugyanez elmondható a XV. kerületről is, az ő 2010-2014 közötti polgármestersége alatt hatszor annyit fejlesztés történt a városrészben, mint az azt megelőző három ciklusban, amikor balliberális vezetése volt a városrésznek.
Az ellene induló Németh Angéláról – aki a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RATE), illetve a Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként induló, jelenleg polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester – azt mondta, nem beszélnek róla ugyan, de megválasztása esetén a Demokratikus Koalíció (DK) frakciójába kell majd beülnie a fővárosi közgyűlésben, tehát ő Gyurcsány Ferenc jelöltje.

Varga Mihály (b) és László Tamás (j)/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Varga Mihály (b) és László Tamás (j)/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A jelölt kiemelte, korábbi polgármestersége alatt jellemző lendülettel dolgozna tovább, amit most már panelépületek megújításáért felelős miniszteri megbízottként is megtehet, nemrég ugyanis kinevezték erre a posztra. 
A mostani választás ugyan csak egy évre szól, de ők “1 plusz 5 évre” terveznek, az első évben rendbe akarják hozni az elmúlt évek mulasztásait – tette hozzá. 
Ennek érdekében közösen szeretne tervezni az ott lakókkal, és már eddig is rengeteg ötletet kapott tőlük. A visszajelzések szerint a kerület most gazdátlan, sérült a közrend, a városrészt ellepte a szemét és a hajléktalanok, a lakosságszám pedig csökken, mert nem érzik biztonságban magukat az emberek – számolt be róla.
Közölte, első dolga lenne például a Deák utcai rendelő építkezésének újraindítása, amely pereskedések miatt leállt, holott a tervek és a források már 2014-ben rendelkezésre álltak.
Az egészségügy helyzetéről még azt mondta, hogy a járóbeteg szakrendelő megmaradását szorgalmazza, traumatológiai, diagnosztikai és lelki egészség központot hozna létre, valamint gyerekszakrendeléseket hozna a kerületbe a Bethesda Gyermekkórházzal együttműködve, hogy a kerületi lakosoknak ne a sokkal messzebb lévő Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézménybe kelljen vinniük a gyerekeiket.
Kitért arra is, hogy Németh Angéla korábbi kijelentései szerint nem kell nagy szakrendelő, nem kell miniklinika, nem kell gyerekszakrendelés és traumatológia.
László Tamás megígérte, mindent megtesz azért, hogy az M3-as autópálya bevezető szakaszán a hiányzó zajvédő fal elkészüljön, és hogy a Zsókavár utca és Erdőkerülő utca felújítása végre megvalósuljon.
Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, Hajdú László (DK) korábbi polgármester ennek érdekében semmit sem tett, az utóbbi időben viszont szórólapokon hirdetik, hogy jövőre felújítják 200 millió forintból az utakat, holott erről még nincs határozat.
Szólt arról is, hogy a kerületben sok szegény ember él, nekik azonban nem segélyeket kell osztani, hanem felemelkedési programot kell indítani. Ennek érdekében már nyert a kerület 1,5 milliárd forintot egy városrehabilitációs pályázaton, a munka azonban a decemberi szerződéskötés óta nem indult el.
Elmondta azt is, hogy a rászorulókat kulturális téren is támogatják, hagyományteremtő céllal 1500 színházjegyet adnak a jövő héten 100 családnak.
Elmondása szerint indulását Tarlós István is támogatja, és ezt a kerületi lakosoknak küldött levelében is megerősíti majd, amelyeket jövő héten postáznak – zárta a tudósítást az MTI.

Comments are closed.