Várakozás a biztonságért

Gyakori látvány, hogy hosszú kocsisorok állnak a Töltés utcai leengedett vasúti sorompónál. Több oka is van a kényszerű várakozásnak, a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága válaszolt az ezzel kapcsolatban feltett kérdéseinkre.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának statisztikája szerint „szabálykövető, óvatos és türelmes autósok közlekednek az említett vasúti átjárón, utoljára 2009-ben történt egy halálos kimenetelű gyalogosgázolás.” A gyakran erre járók és a közelben lakók viszont úgy gondolják, sokszor inkább a szerencsének köszönhető, hogy nincs gyakrabban baleset. Amikor hosszasan kell várakozni a leengedett sorompóknál, de vonat nem látható, akkor bizony a gyalogosok és a kerékpárosok rendszeresen átmennek a tilos jelzés ellenére, sőt gépkocsival is kikerülik a sorompókat.

Arra is szoktak panaszkodni a Káposztásmegyer és Rákospalota között közlekedők, hogy a Vác felől érkező vonat úgy áll meg, hogy a vége „belóg a sorompóhoz”, így addig marad leengedve a sorompó, amíg a vonat be nem tud állni a Rákospalota–Újpest vasút­állomásra. További részletek az Életképek 12. számában olvashatók.

Comments are closed.