Változtattak a forgalmi renden a lakosság igénye szerint

A Szentmihályi út–Régi Fóti út–Aporháza utca–M3 bevezető szakasz által határolt terület forgalmi rendjének felülvizsgálatát végzi az önkormányzat. A Budapest Közút Zrt. hozzájárulásával elkezdődtek a kivitelezési munkák, melyeket május 31-én fejeznek be. A beruházást az önkormányzat saját forrásból fedezi.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A fejlesztés során a Fazekas sort egyirányúsították a Szentmihályi út irányába, ezzel párhuzamosan a Vécsey Károly utca egyirányú lett a Cserba Elemér út felé. A Fazekas sorról külön forgalmi sávot alakítottak ki a jobbra és a balra kanyarodónak, továbbá új jelzőlámpa is segíti majd a balra kanyarodókat – tájékoztatta lapunkat a városüzemeltetési osztály.

A határolt területen – a Rákosmező utca kivételével – Tempo 30-as övezetet alakítottak ki. Fontos információ, hogy megváltozik a forgalmi rend: az „Elsőbbségadás kötelező” táblákat leszerelik és így a jobbkéz-szabály lép életbe.

Forgalomtechnikai küszöböt, közismert nevén fekvőrendőrt építettek ki két helyen a Cserba Elemér úton a Régi Fóti út és a Vécsey Károly utca között.

A Toldi sor egyirányúsítva lesz a Cserba Elemér út és a Turay Ida köz között.

A megváltozott forgalmi rendre figyelmeztető táblákat helyeznek ki három hónap időtartamra, és kérik, senki se megszokásból közlekedjen!

Mint megtudtuk, a forgalomtechnikai változásokat a lakossági igények, panaszok, a parkolási gondok indokolták. A terület forgalomtechnikai kezelői teendőit a Budapest Közút Zrt. látja el.

Comments are closed.