Változott a forgalmi rend

A Szilas menti főgyűjtőcsatorna építése következő szakaszába ért, ami újabb busz- és forgalomelterelést jelent. A Közvágóhíd utcában az Esthajnal utca és Csobogós utca közötti szakasz Csobogós utca irányába történő egyirányúsításával folytatódik a beruházás. A munkálatok miatt április közepétől ismét változott a forgalmi rend – jelezte a BKK.

 

Ez az egyirányúsítással kiegészített forgalmi rend várhatóan két hétig tart majd. A forgalomkorlátozás miatt módosul a 125-ös, a 170-es, a 270-es és a 950-es busz útvonala.

A 125-ös, a 170-es és a 270-es busz útvonala az alábbiak szerint változik: a Rákospalotai végállomások felé tartó buszok a Csobogós utca és a Károlyi Sándor út közötti szakaszt elkerülve a Mogyoród útja – Pentelényi János utca – Bogáncs utca módosított útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Közvágóhíd tér, a Kovácsi Kálmán tér és az Esthajnal utca megállót. A buszokra a Bogáncs utcában kijelölt ideiglenes megállókban: az Esthajnal utca, majd a Szlacsányi Ferenc utca kereszteződése után lehet felszállni. A Bosnyák tér, illetve az Újpest felé tartó buszok a Károlyi Sándor út és a Közvágóhíd utca között továbbra is a Bogáncs utca – Esthajnal utca útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Kovácsi Kálmán tér és a Közvágóhíd tér megállót. A buszokra ideiglenes megállókban: a Bogáncs utcában a Szlacsányi utca kereszteződése előtt, majd a 124-es busz Közvágóhíd utca megállójában lehet felszállni.

A 950-es busz módosított útvonalon, a Régi Fóti utat és a Szántóföld utcát érintve, továbbra is körjáratként közlekedik, nem érintve a Közvágóhíd tér és a Szántóföld utca közötti megállóit. A buszjáratra ideiglenes megállókban lehet felszállni: a Bogáncs utcában a Régi Fóti út kereszteződése előtt, a Szántóföld utcában a Külső Fóti út kereszteződése után, ezt követően az Esthajnal utca kereszteződése előtt, majd a Szlacsányi Ferenc utca kereszteződése után, a 950-es busz Rákospalota, Székely Elek út, Árokhát utca, Kovácsi Kálmán tér megállóhelyén, majd a 12-es villamos Géza fejedelem tér, Fő út és Rákospalota, Kossuth utca megállóhelyén.

A 124-es busz útvonala nem változik, az továbbra is a február közepén bevezetett ideiglenes forgalmi rendje szerint közlekedik.