Változás a vonatközlekedésben

Változik a vonatközlekedés a húsvéti ünnepek és az óraátállítás miatt – közölte a MÁV.

A közleményből kiderült, hogy vasárnap az ünnepnapi, húsvéthétfőn a vasárnapi, kedden pedig már a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A vasárnapi óraátállítás csak néhány éjszakai belföldi és nemzetközi szerelvényt érint, ezért nem kell módosítani a menetrendet.
A húsvéti időszakban az elmúlt évek tapasztalatai szerint 200-250 ezer fizető utas választja a vasutat. A legtöbb utazóra a tavaszi szünet utolsó napján, kedden számít a MÁV. Ekkor a helybiztosítással közlekedő vonatok átlagos kihasználtsága még a húsvéthétfőinél is magasabb.
Az ünnepi utasforgalmi igényekhez igazodva az összes üzemképes járművet forgalomba állítják, a lehetőségekhez képest az InterCity (IC-) vonatokhoz pluszkocsikat is kapcsolnak.
A pénztárak előtti sorbaállás elkerülése érdekében azt javasolják az utasoknak, hogy elővételben váltsák meg a jegyüket, és vegyék igénybe az internetes vásárlási felületet.
A vasárnapi óraátállítás miatt a hajnali két óra előtt Budapestről Szobra és Ceglédről Szolnokra induló egy-egy szerelvény a nyári időszámításnak megfelelően, legfeljebb hatvan perccel később érkezik a célállomására. Az eredetileg hajnali kettő és három óra között induló belföldi személyszállító vonatokat pedig három órakor indítják – közölték.

Comments are closed.