Valóban Újpalota főtere lesz a Fő tér

A parkrendezéssel elkezdődött az újpalotai Fő tér megújítása. Az első, szeptember végéig tartó ütemben a növényeket szedi rendbe a Répszolg, elvégzik a szökőkút javítását és rendbe teszik a környezetét. A tér teljes megújítását célzó további ütemek a költségvetés függvényében valósíthatók majd meg.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A mostani munkálatok során egy szakcég felújítja a szökőkút gépészetét, a Répszolg pedig megtisztítja a kúthoz tartozó csatorna-összeköttetést. Mint megtudtuk, biztonsági okokból a szökőkút közvetlen környezetében található fákat kivágták. Kiszedték azokat az elgazosodott, elburjánzott cserjéket, bokrokat is, amelyek másra nem voltak jók, minthogy hajléktalanok illemhelyéül szolgáljanak. Így az a gömbkőris gyűrű, amit korábban a szökőkút köré telepítettek, újra érvényesülhet. Némileg kibővítik a szökőkút környékének burkolatát, amelybe örökzöldeket helyeznek el, a padokat pedig felújítják – tudtuk meg Bokor Istvántól, a Répszolg ügyvezetőjétől.

A munkálatok során a fák zömét ifjítják vagy gallyazzák, és mindössze töredéküket vágták ki a balesetveszély elhárítása érdekében. Bokor István kiemelte, jóval több fát ültetnek majd, mint amit kivágtak. Az első ütem körülbelül 7 millió forintot tesz ki.

Comments are closed.