Vakáció a Széchenyi téren

A megszokott helyszínen, a Budai II. László Stadionban és a szomszédos Czabán Általános Iskolában működik a nyári napközis tábor augusztus 17-ig. A tábort azonban sok év után először nem Laci bácsi (Ábri László) vezeti. Az első hét táborozóit ugyan még megtéveszthette a népszerű táborvezető ismerős dörmögő hangja, de Ábri László csak a tábor kezdésénél volt jelen – az első héten csoportvezető volt –, azóta jól megérdemelt szabadságát élvezi.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Történt ugyanis, hogy a tábor korábbi üzemeltetőjét, az Ifjúsági Sportközpontot, majd utódját, a Csokonai Kulturális és Sportközpontot megszüntették, így idéntől a táborszervezés a kerületi Gazdasági Működtetési Központ hatáskörébe került át. Arról, hogy a gyerekek semmit se érezzenek ezekből a változásokból, a jelenlegi táborvezető, Dinka Ágnes és csapata gondoskodik.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Négy évig voltam csoportvezető Laci bácsi mellett, így volt időm és lehetőségem ellesni a táborvezetői fortélyokat – mondta a napközis tábor vezetője, aki a kilenc nyári hétből hatnak az irányítását és koordinálását vállalta. – A legfontosabb, hogy a gyerekek szeretetteli környezetben legyenek, akkor biztos, hogy jól fogják érezni magukat.
A jó hangulatról persze a tábori programok is gondoskodnak. A táborozók – akik az első három héten átlagosan százhetvenen voltak – hetente kétszer, keddenként és csütörtökönként úsznak a tanuszodában, hétfőn a Csokonai Művelődési Házban moziznak, szerdánként kirándulni mennek, péntekenként pedig a táborban felállított ugrálóvárat használhatják.
Emellett számos sport-, kézműves és egyéb programon vehetnek részt. A tábor vezetői tervezik még egy-egy külső rendezvény – többek között a Tarzan Park, a veresegyházi medvefarm vagy jó idő esetén a gödi strand – beiktatását is a heti programokba.

Comments are closed.