Útfelújítás, parkolóépítés, földmunka

Járdákat, parkolókat épít kerületszerte a Répszolg, és hamarosan az útépítések is elkezdődnek. A társaság egy nagy projektnek is résztvevője a Szántóföld utcai sporttelepen.

Munka a Szántóföld úti sportelepen/Fotó: XV Média, Vargosz

Munka a Szántóföld úti sportelepen/Fotó: XV Média, Vargosz

Az önerős járdaépítési program keretében újítja fel a kerületi járdaszakaszokat a Répszolg. Mint Demeter János ügyvezetőtől megtudtuk, a kivitelezések az év második felében kezdődnek, hiszen a korábbi időszakban végezték a pályázat lebonyolítását, elbírálását, a nyertes lakók pedig befizették az önrészt. Az önkormányzat a programra idén 50 millió forintot különített el.
A parkolóépítéseknek viszont már a végén jár a társaság. A Szent Korona útján építenek még egy 6-8 állásos parkolót, és ezzel az idei parkolóépítés, -felújítás be is fejeződött. Idén 140 új parkolóhelyet létesítettek a kerületben, többek között a Zsókavár utcában, a Szilas parkban, a Sárfű utcában, illetve a Rákos út mentén.
– A Szántóföld utcai sporttelepen, az MLSZ által támogatott pályaépítés előkészítő projektjeként végzett földmunkákat a Répszolg az önkormányzat megbízásából mintegy 50 millió forint nagyságrendben – tette hozzá Demeter János.
Napokon belül elkezdődik két útfelújítási projekt is. Az egyik az Árokhát úton a Csomád és Harsányi Kálmán utcák között. A másik beruházás a volt ÉPK 13. számú épületének megújításával összefüggésben készül. Az Adria utca Őrjárat utca és Pestújhelyi út közötti szakaszát faltól falig felújítja a társaság, azaz új járda épül és az útpályát is teljesen rendbe teszik.

Comments are closed.