Ütemezett ellenőrzés

Egyik olvasónk jelezte szerkesztőségünknek, hogy a Főkétüsz Kft. a II. félévtől ingyenes kéményvizsgálatok időpontját előrehozta az első félévre, emiatt a kerületi lakosok egy részét anyagi hátrány éri.
Az ügyben megkerestük a fővárosi kéményseprő-ipari szakcéget, amelynek ügyfélkapcsolati és kommunikációs osztályvezetője a következőt nyilatkozta: – Az éves kéményellenőrzés díjköteles közszolgáltatás, az összegeket a főváros közgyűlési rendelete tartalmazza. Az olvasó pontos információval rendelkezik arról, hogy 2016. július 1-jétől a lakossági ügyfelek számára a törvény szerint ingyenes lesz a kéményseprés. Ugyanakkor azon állítás, hogy a szolgáltató szándékosan hozza előre az első félévre az éves ellenőrzést azért, hogy anyagi hátrányt okozzon az ügyfélnek, teljességgel alaptalan.
Társaságunk éves munkatervét már 2015. év végén elkészítette az előírásoknak megfelelően. Az éves sormunka-ellenőrzések ütemezésekor kizárólag szakmai és logisztikai szempontokat veszünk figyelembe.
Müller Máté hozzátette azt is, hogy a Főkétüsz Kft.-t anyagi hátrány nem éri az ingyenes kéményellenőrzés miatt, mivel az elvégzett szolgáltatás ellentételezését a jogszabály biztosítja számára a II. félévtől is. Mindez azt is jelenti, hogy a társaságnak sem szakmai, sem anyagi érdeke nem fűződik a vélt, de valójában meg sem történt átütemezéshez.

Comments are closed.