Utak, járdák újulnak meg a kerületben

Az önkormányzat idei költségvetése jelentős összeget biztosít a kerületi út- és járdafelületek javítására, illetve útépítésre.

– A XV. kerületben ma már igen kevés földút található, a képviselő-testület ugyanis célul tűzte ki ezek felszámolását. Két útépítés valósul meg 2016-ban – mondta el Németh Tibor városüzemeltetési főosztályvezető. Szilárd burkolatot építenek a Csillagos közben, ahol ugyan még nem kezdődött el a kivitelezés, de az útépítési engedélyt megkapta az önkormányzat. A Szántóföld utca egy kis szakaszának megépítése már elkészült, és használhatják az autósok az útszakaszt.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

– A rossz állapotban lévő szilárd burkolatú utak felújítására is gondot fordít a helyhatóság. Erre a célra nettó 160 millió forintot különített el a képviselő-testület. Augusztus végén, szeptember elején fejeződött be a Bercsényi Miklós utca rekonstrukciója. A Jánoshida utca útburkolat-javítása, vízelvezetési problémáinak felszámolása a lakók megelégedésére befejeződött, és ugyanez mondható el az Őrjárat utca egy szakaszáról is – vette számba az idei nagyobb munkákat a főosztályvezető.

– A Klebelsberg Kunó utca felújítása is napirenden van. Itt a járda, a zöldfelület és az útszerkezet korszerűsítése során megőrzik a Pestújhelyi tér régies hangulatát. Ez annyit tesz, hogy az útfelújítást kockakő burkolattal próbálják színesíteni, a régi időket megidézve a járdaszegélyeket keramit burkolattal látják el, valamint a zöldsávban a fák köré nagykockaköveket helyeznek el – emelte ki Németh Tibor. Nagyon sikeres a kerület járdafelújítási programja. Idén is nettó 60 millió forintot fordít erre a célra az önkormányzat, ebből a pénzből, valamint a lakossági önrészből mintegy két és fél kilométernyi járda épülhet újjá idén. Ezenfelül további 23 millió forintot költ 2016-ban a hivatal egyéb járdafelújításokra.

Comments are closed.