Ünnepelt pedagógusok

Pedagógusnap alkalmából idén is köszöntötte az önkormányzat és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az oktatásban-nevelésben dolgozókat. Az ünnepség helyszíne május 29-én a Hubay Jenő Zeneiskola díszterme volt, ahol Németh Angéla, dr. Pintér Gábor alpolgármesterek és Tyukász Tamás tankerületi igazgató hagyományosan jutalmakat és elismeréseket is átadott. Elsőként az intézményvezetőket, majd a pedagógusokat köszöntötték. A kerületben idén negyven pedagógust is elismerésben részesítettek, akik már 25 éve, huszonnégyet, akik már 30 éve és tizenhármat, akik 40 éve tanítják a gyerekeket. Az óvodapedagógusoknak tíz 25 éves és négy 35 éves jubileumi oklevelet osztottak ki.

Dr. Pintér Gábor köszönti a pedagógusokat/XV Média, Nagy Botond

Dr. Pintér Gábor köszönti a pedagógusokat/XV Média, Nagy Botond

Rajtuk kívül elismerésben részesültek még a 20 és 35 éve a pályán levő pedagógusok, valamint az idén nyugdíjba vonuló technikai dolgozók is.

Németh Angéla elismerést ad át/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Németh Angéla elismerést ad át/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma hagyományosan Pedagógiai Szolgálati Emlékéremmel jutalmazza a legalább 25 éves oktatói és nevelői munkával nyugállományba vonuló pedagógusokat, a kerületben tizenhárom szakember kapta meg az elismerést. Közülük ketten, Kelecsényiné Szűcs Katalin (Micimackó Óvoda) és Tóthné Tímár Katalin (Palotai Vadvirág Óvoda) a Fővárosi Közgyűlés által adományozott Bárczy István-díjat is átvehette. Tóthné Tímár Katalin  az ELTE Gömbaulájában az óvodapedagógusoknak adható legmagasabb szakmai kitüntetést, a Brunszvik Teréz-díjat is megkapta.

Azokat a pedagógusokat is köszöntötték, akik 50, 60, 65 és 70 éve vették át a diplomájukat. Aranyoklevelet (50 éves) négyen, gyémántoklevelet (60 éves) tizenhárman, vasoklevelet (65 éves) pedig ketten kaptak. A legidősebb pedagógusoknak járó elismerést, a rubinoklevelet (70 éves) idén Bolla Tiborné, dr. Ocsovai Sándorné és Vagaszky Istvánné tanítók kapták.

Comments are closed.