Újraindult a kétirányú forgalom a Deák utcában

Újraindult a kétirányú forgalom a rákospalotai Deák utcában, az útszakasz felújítása a terveknek megfelelően haladt, ennek köszönhetően már az arra közlekedő autóbuszok is az eredeti útvonalukon járnak.

Szinte már teljesen elkészült a XV. kerületi Deák utca és a hozzá csatlakozó mellékág új pályaszerkezetének aszfaltrétege. A rákospalotai beruházásnak köszönhetően megépült a buszöböl, a parkoló, és megépültek az új járdák is. A burkolati jelek felfestése és a közúti jelzőtáblák kihelyezése után megindult a kétirányú forgalom, helyreállt a korábbi közlekedési rend.

Az arra közlekedő 25-ös és 125-ös autóbuszok újra az eredeti útvonalukon, a Deák utcában járnak, ezért a 125-ös autóbusz szombattól már nem áll meg a Bácska utcában, a 96-os, a 124-es, a 224-es, a 296-os és a 296A autóbuszok megállóhelyén.

A rákospalotai projekt részeként még a kétirányú forgalmat nem befolyásoló munkák várhatók az útpályán, gyalogátkelőhelyeket létesítenek és helyeznek forgalomba, továbbá korszerűsítik a közvilágítást, valamint fákat ültetnek. Az útépítés idén ősszel fejeződhet be, a munkák előrehaladásáról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

A BKK az eredetileg becsült összegnél kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést, a Deák utca és mellékágának korszerűsítése a tervezett 133,35 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 122,8 millió forintba kerül.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Comments are closed.