Újraindulhat a vonatforgalom a csütörtökön a Déli pályaudvaron

Újraindulhat a vonatforgalom a Déli pályaudvaron csütörtök, október 18-a hajnalban, miután szerda estig befejeződik a pályaudvar karbantartása, a felújított berendezések üzempróbája – közölte a MÁV Zrt. Elkezdődhet a korszerűsítések II. üteme.

A vonatok ismét az eredeti menetrend szerint közlekednek a Budapest-Déli-Tatabánya-Győr, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon.
A Déli pályaudvaron végzett karbantartási munkák során javították a pályaudvar szolgáltatási színvonalát, a vonatok menetrendszerű közlekedését, felére csökkenhet a menetrend szerinti közlekedést akadályozó műszaki üzemzavarok száma. A munkálatok 477 millió forintba került.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A karbantartás II. ütemében végzik a metrószint, a csarnok és a perontetők álmennyezetének cseréjét, a világítótestek korszerűsítését, valamint a Délibe vezető alagút Kelenföld felőli végén a korábbi rézsűcsúszást véglegesen helyreállítják. Emellett három korszerű utastájékoztatási monitort helyeznek ki a pénztárcsarnokba. A vonatforgalmat már nem befolyásoló munkálatok 2019 júniusában fejeződnek be.

Comments are closed.