Újragondolt uszodatervek

A volt Észak-Pesti Kórház (ÉPK) területén építendő uszoda terveinek átdolgozásáról döntött áprilisi ülésén a képviselő-testület. Dr. Pintér Gábor alpolgármestert kérdeztük a módosításról.

Uszoda, látványterv

Uszoda, látványterv

Az YBL Water Polo Club sportfejlesztési programja alapján 2016. május 31-én fogadták el a képviselők a volt ÉPK területén megvalósuló uszodaépítési beruházást. Már akkor jelezték, hogy az egyesület és az önkormányzat között további egyeztetésekre és képviselő-testületi döntésekre lesz szükség, különösen a beruházás megvalósításának részleteivel kapcsolatban, ideértve a fejlesztés tulajdonjogát, használati és hasznosítási jogát, fenntartási kérdéseit. Alapvetően ezekről döntött most a testület – tájékoztatta lapunkat az alpolgármester.
Az új tervek alapján az uszodában egy 33×25 méteres versenymedence, egy 25×21 méteres kültéri medence (ami télen sátorral lefedhető) és egy 7×14 méteres tanmedence épül. Későbbi fejlesztés lehet a kültéri gyerekmedencék építése és a beltéri wellnessrész bővítése is. Az uszoda környezetét rendezik: a Pestújhelyi út felőli részen megnyitnák a területet, emellett parkosítanának és parkolókat építenének.
– Kiemelten fontosnak tartom, hogy a sportolás miatt a kerületiek teljes nyitvatartási időben látogathassák az új uszodát. Három alapvető feladatnak is megfelel majd az új létesítmény. Egyrészről a vízilabda-egyesület működéséhez szükséges vízfelületet biztosítja, másfelől kiszolgálja a helyi lakosokat, továbbá biztosítja a kerületi iskoláskorúak úszásoktatását. A bevételek tervezésénél úgy számoltunk, hogy a kerületi lakosok, lakcímkártya felmutatásával, kedvezményesen vehetik igénybe a szolgáltatásokat – emelte ki dr. Pintér Gábor. Hozzátette, reményeik szerint szeptemberre megszületik a Magyar Vízilabda Szövetség döntése a tao-pénzek ­odaítélésről.

Comments are closed.