Újragondolt rákospalotai rendelő

A kornak megfelelő színvonalú létesítménybe kerülhet az egykori felvonulási épületben működő rákospalotai rendelő – jelentette be Németh Angéla polgármester és Szilvágyi László LMP-s képviselő szeptember 10-én.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Szilvágyi László az október 13-i önkormányzati választásokon Németh Angéla csapatába a 2-es választókörzet bejegyzett képviselőjelöltje, és az elmúlt hetekben aláírásgyűjtéskor szembesült azzal, hogy a körzetben élők számára a legnagyobb probléma a Kossuth utcai háziorvosi rendelő állapota. A képviselő nyomatékosította „az eddigi láthatatlan, inaktív helyett egy látható, aktív és javaslatokkal élő, látható képviseletre törekszik, melyben fontos lépés a rendelő modernizálása.”

Szeptember 10-i ülésén a képviselő-testület dönt a rendelő megújulásáról, amelyre előterjesztést a polgármester nyújtott be. Németh Angéla hozzátette: reméli, minden képviselő tudja támogatni az előterjesztést, amely erre az évre egymillió forintot irányoz elő az előkészítésre. Ez abban az esetben valósulna meg, ha lesz elfogadott költségvetése a kerületnek. Az új rendelő tervei leghamarabb 2020-ban készülnének el, az építkezés pedig 2020-21-ben zajlana. Az egyszintes épület nem messze a jelenlegitől állna a kornak megfelelő infrastruktúrával és felszereléssel. A polgármester kitért arra is miszerint az önkormányzatnak megvan a forrása a beruházásra, és uniós forrásokra is van esély a beruházáshoz.

Comments are closed.