Újra szólt az orgona Rákospalotán

A Rákospalotai Baptista Gyülekezet a kerület lakosai részére idén 6 orgonahangversenyt  tervezett az új, magyarországi első virtuális Cavaille-Coll hangzású orgonája megszólaltatásával.

Az ötödik hangversenyt november 15-én tartották, az orgonát most is nemzetközi hírű orgonaművész, Szotyori Nagy Gábor szólaltatta meg.

Szotyori Nagy Gábor orgonaművész-tanári diplomáját 2011-ben szerezte meg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Szakán. Tanárai voltak dr. Karasszon Dezső, dr.Jakab Hedvig és Kovács Szilárd. Több nemzetközi orgonaversenyen díjazott helyezéseket ért el. Számos külföldi vendégszereplésen vett részt. Tanulmányait több mesterkurzuson tökéletesítette.

Gyermekkora óta végez egyházzenei munkát különböző templomokban. Repertoárjában a kora barokk szerzőktől a kortárs zenéig szinte minden fontosabb mű  megtalálható.

A koncerten előadott művek a következők voltak:

César Frank : Trois Piéces

–          Fantaisie

–          Cantable

–          Piéce Héroique

Liszt Ferenc

–          Orpheus – szimfonikus költemény

–          Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen – variációk

A megszólaló művek segítették a népes hallgatóságot a mindennapok zajának elcsendesítésében, a belső feszültségek oldásában.

A minden alkalommal megszólaló lelki táplálékot Nagy Sándor, a gyülekezet lelkipásztora tálalta a hallgatóságnak, a Bibliában található teremtés történetének, illetve Jézus szombat napon végzett, béna kezű ember meggyógyításának felidézésével.

A következő orgona hangverseny december 20-án lesz, amelyre tisztelettel és szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Comments are closed.