Újra megnyílt a Zsókavár utcai hulladékudvar

A nagy lakossági érdeklődésre való tekintettel augusztus 3-ától, azaz mától újra megnyitotta a Zsókavár utca 65. szám alatti lakossági hulladékudvart az FKF Nonprofit Zrt.

A hulladékudvar szolgáltatásait kizárólag budapesti lakosok vehetik igénybe, eredeti lakcímkártyával, valamint utolsó időszaki hulladékszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvénnyel, átutalási igazolással, vagy társasházi lakos esetében közös képviselői igazolással, a hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limit erejéig – közölte lapunkkal az FKF Zrt.

A napi és éves limit átlépése esetén, vagy a felsorolt igazolások hiányában, továbbá gazdasági társaságoktól és vidéki lakosságtól térítés ellenében sem vesznek át hulladékot az udvarban. Az egyes hulladékudvarokba bevihető egyes hulladéktípusokról, a leadható mennyiségekről és egyéb szabályokról az alábbi linken található részletes tájékoztató: https://www.fkf.hu/hulladekudvarok-koronavirus-jarvany-miatt-eletbe-lepett-valtozasok

A hulladékudvarba behajtani kizárólag személygépjárművel lehet!

A dolgozók és az ügyfelek egészségének megóvása érdekében a hulladékudvar látogatásának továbbra is feltétele a védőmaszk, védőkesztyű viselése, illetve a személyek közötti 1,5 méteres távolság mindenkori megtartása.

A Zsókavár utcai hulladékudvar nyitvatartása:

  • hétfő-péntek: 10-18 óra (13:00-13:30 ebédszünet)
  • szombat: 8-14 óra (12:00-12:30 ebédszünet)
  • vasárnap: ZÁRVA
  • A napi zárás elvégzése miatt a hulladékudvarba hulladékot a zárást megelőző fél óráig lehet bevinni.

A  hulladékudvarokban leadható hulladékok típusáról, a leadás feltételeiről indulás előtt tájékozódhatnak a www.fkf.hu weboldalon.

A szolgáltató azt kéri, hogy a hulladékudvarok elé vagy általában közterületre ne tegyenek ki hulladékot, az ugyanis illegális hulladéklerakásnak minősül. Aki települési hulladékot engedély nélkül lerak, elhelyez, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen rak le vagy helyez el, szabálysértést követ el, melynek büntetése 150.000 forintig terjedhet. A fenti szabálysértést elkövetőkkel szemben az illetékes hatóságok jogosultak intézkedni. Ezzel kapcsolatos bejelentés az XV. kerületi önkormányzati rendészeten tehető.

Comments are closed.