Újra lesznek kutak a játszótereken

A Szirom játszótér teljes átépítésén kívül – amiről előző lapszámunkban beszámoltunk – több játszótéren végez apróbb felújításokat a Répszolg. Erre mindösszesen tízmillió forint áll a társaság rendelkezésére – tudtuk meg Demeter Jánostól, a játszótér-felújításokat végző Répszolg Kft. ügyvezetőjétől.

_vsz_img_1372Fotó: XV Média, Vargosz

A munkák közül jelentősebb a Mozdonyvezető utcai játszótéri, ahol a meglévő játszószerek felújítása mellett egy új homokozó készül árnyékolóval, emellett pedig egy nagy játszóvár is épül mintegy kétmillió forint értékben.
A Tompa Mihály – Baksay Sándor utca sarkán található térnél a játszóhely szomszédságában lévő egyik családi ház mellé zajvédő falat készítenek, míg a másik oldalon, a gázcseretelepnél, a kerítést erősíti meg a Répszolg.
A Kőrakás park 42.-nél a szétszórtan kirakott játszószereket koncentráltan rakják le újra, és biztonságos, ütéscsillapító burkolatot, szegélyeket építenek.
Megtudtuk, több korábban már ivókúttal ellátott helyszínre szerelnek fel újra kutakat, így például az Eötvös – Rädda Barnen utcák kereszteződésénél lévő téren is. Demeter János hozzátette: reméli, harmadjára nem lopják el a kutat, ami így sokáig láthatja el friss ivóvízzel a térre érkező családokat. Elhangzott az is, hogy a Nyírpalota utca 1–21. számnál új vízvételi lehetőséget épít ki a Répszolg.

Comments are closed.