Újpalotán tapostak először

A környezetvédelem iránt elkötelezett Ö.T.H.É.T. Egyesület az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatásával országos kampányba kezdett. A „Tapossa laposra!” program célja, hogy az óvodás és iskolás korosztály körében hatékonyan népszerűsítse a környezettudatos életmódot. Az ötödik éve működő egyesület a kerületben alakult, így érthető, hogy a programjukat nálunk indították el.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

-Pályázati forrásból kilenc kerületi óvodába és hét iskolába tudjuk a reklámfiguránkat, Pingvin Pityut elvinni – mondta Makai Ferenc, az egyesület elnöke. – Szerencsére a kerületi önkormányzat is magáénak érezte a programot, így az ő támogatásukkal a maradék tizenegy oviba is eljutunk.

Pingvin Pityu január 13-án a Hartyán oviban kezdte turnéját, ahonnan átment a Micimackó oviba. A „Tapossa laposra” program fontos célja még, hogy a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát erősítse a gyerekekben.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

-Ez olyan téma, amelyről nem lehet eleget beszélni – tette hozzá az egyesület elnöke, alias Pingvin Pityu. – Éppen ezért a nyári szünetre is tervezünk programokat.

A Piknik Park Szabadidő Központ 2013-ban alakult Mezőberényben, melynek menedzsmentje összefogott az Ö.T.H.É.T. Egyesülettel. Így Pingvin Pityu tervei alapján tavaszig megépülhet az ország első PET Faluja, amely izgalmas látnivalót kínál majd minden korosztálynak.

Comments are closed.