Újpalotai Nyári Játékok

Ötödik alkalommal szervezi meg az Újpalotai Szabadidő Központ az Újpalotai Nyári Játékokat. A Boldog Salkaházi Sára-templom udvarán minden estére jut egy-egy különleges, ingyenes koncert június 29-e és július 3-a között.

A nyitónapon, június 29-én este 8-tól a Lovasi és a Véletlen zenekar lép fel. Különleges találkozások eredménye ez a produkció, amelyben Lovasi András énekli Heidl György zeneszerző (eszmetörténész, egyetemi oktató) Lackfi János verseire írt dalait. A műsor kiegészül Lovasi András, Vedres Csaba dalaival, valamint Heidl György lemezen még nem hallható szerzeményeivel – tudtuk meg Majoros Ágnes szervezőtől.
A Ripoff Raskolnikov Band (A – H) koncertjét láthatja, hallhatja a közönség június 30-án. Az osztrák énekes a kilencvenes évek elejétől rendszeresen koncertezik Magyarországon, ­Európában minden jelentősebb hazai blues­eseményen fellépett.
A Fölszállott a páva tehetségkutató versenyének győztese, az erdélyi Tokos zenekar ad koncertet július 1-jén este 8-tól. Muzsikájukat Berecz István kétszeres aranysarkantyús táncos, szintén a Fölszállott a páva győztese színesíti táncával.
A hazai jazz két legkiválóbb szaxofonosa, Borbély Mihály és Dresch Mihály egy zenekarban lép fel július 2-án. A Dresch–Borbély Quartettben kettősüket Horváth Balázs (bőgő) és G. Szabó Hunor (dob) egészíti ki.
Az Újpalotai Nyári Játékok zárórendezvényén, július 3-án Érdi Tamás zongoraművész lép fel, és ad elő Chopin- és Liszt-műveket.

Comments are closed.