Újpalotai katasztrófavédőnő

Az, hogy a kerületben a László Gyula Gimnázium csapatai nyerik a katasztrófavédelmi versenyt, már nem újdonság. De, hogy a budapesti döntőben sem tudják megszorítani a lila iskola csapatait, az mindenképpen szenzációszámba megy. Másodszor történt meg 2011 után, hogy az országos katasztrófavédelmi verseny budapesti döntőjét az általános és a középiskolás kategóriában is a László Gyula diákjai nyerték.

Bulboaca-Tóth Bea/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Bulboaca-Tóth Bea/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Fantasztikus siker volt, a gyerekek nagyon élvezték a versenyt – mondta Bulboaca-Tóth Bea védőnő, a lila iskola diákjainak felkészítője. – Az általános iskolai csapat (Dorkota Andrea, Kovács Réka, Markos Kata, Markos Marcell) első ízben vett részt a versenyen, és mindjárt első lett, a középiskolásaink (Kállai Bernadett, Nagy Renáta, Szakács Anita, Zsembery Norbert) pedig az elmúlt két évben 1 illetve 2 ponttal maradtak le az országos döntőről. Ezúttal azonban összejött nekik a fővárosi siker.

Bulboaca-Tóth Bea 2004 óta a lila iskola védőnője. Az első pillanattól kezdve nagy hangsúlyt helyezett a diákok egészségügyi felkészítésére. Czeglédi Zsolt alezredes, a Polgári Védelem XV. kerületi kirendeltségének akkori vezetője már 2005-ben felkérte az újpalotai védőnőt, hogy a kerületi katasztrófavédelmi verseny egészségügyi állomását koordinálja. Tóth Bea így csöppent a katasztrófavédelembe, melynek egyre nagyobb szakértője lett.

– Októberben elkezdjük a felkészülést. Először az elsősegélynyújtáson van a hangsúly, majd a többi területtel is foglalkozni kezdünk. Szerencsénk van, mert a helyi katasztrófavédelmi megbízottól, Herczeg Zsolttól mindig sok segítséget kapunk – mondta a védőnő.

A László Gyula Gimnázium és Általános Iskola mindkét csapata részt vehetett az országos fináléban is, ahol a lila iskola diákjai mindkét kategóriában a tizedik helyen végeztek.

Comments are closed.