Újdonságok Újpalotán

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Nádastó park közterületeinek a felújítása. Elkészült és a környék kutyásai már birtokba is vették a régi focipálya helyére épített kettős kutyafuttatót.

– Szerettünk volna mindenkire odafigyelni, így a kis- és nagytestű kutyusok számára külön futtatót építettünk – mondta Vékás Sándor a 9-es körzet önkormányzati képviselője. – Ezt a létesítményt azonban a tapasztalatok levonásával tovább fogjuk fejleszteni. A nagykutyások ugyanis nem igazán szeretik, hogy a korábbi labdafogó rácsokkal vannak körülvéve.

Az odafigyelés azonban nemcsak a kutyatartókra vonatkozik. A futtatók miatt ugyanis focipálya nélkül maradtak a környék fiataljai is. Vékás Sándor elmondta, az önkormányzat célja, hogy egy, korábbitól nem messzi területen olyan biztonságos focipályát építtessen, ahol „nem kell majd félni a talajhibák következtében kialakult sérülésektől”. Az új pálya mellett pedig egy téli korcsolyapálya helyét is kialakítanák, hogy a hideg idő beköszöntével se maradjanak sportolási és mozgási lehetőség nélkül a környéken lakók.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

– Az önkormányzat egyik nagy projektje a posta, az iskola és a templom által határolt zöld területen létesítendő Nemzedékek parkja lesz, melyre állami támogatást kapott a kerület. Ezen a helyen minden korosztály meg fogja találni a sportolási lehetőségét.

A Nádastó parki fejlesztések legújabb fejezete pedig a 6-os számú ház mögötti területen kialakított új, modern és az uniós szabványoknak megfelelő játszótér volt, melyet június 3-án adtak át a nagyközönségnek.

– Ma azért vagyunk itt, hogy örömmel jelenthessem be, a Répszolg munkájának köszönhetően 17 játszótéren végeztünk el kisebb-nagyobb felújításokat – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester . – Közel 60 millió forint értékben telepítettünk új játszóeszközöket, trambulinokat, pingpongasztalokat, volt, hogy párakapukat cseréltünk, máshol napvitorlákat telepítettünk, felújítottuk és folyamatosan újítjuk vagy cseréljük a padokat, illetve javítjuk a burkolatokat. Bízom benne, hogy a mai szimbolikus átadás a családoknak is segítséget jelent abban, hogy a jövőben biztonságos, szép környezetben tölthetik majd el a szabadidejüket.

Comments are closed.