Újabb Tempo 30-as övezetek lesznek a kerületben

A kerületi közlekedésfejlesztés részeként és a lakossági kéréseket is figyelembe véve újabb Tempo 30-as övezeteket alakítanak ki a XV. kerületben.

forgalomcsillapítás/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Évek óta tart kerületünkben a forgalomcsillapított övezetek kialakítása, erre éves szinten 20-30 millió forintot különít el a képviselő-testület a költségvetésben. Idén két nagy és egy kisebb területen lesz Tempo 30-as övezet. Az egyik nagy zóna Rákospalotán a Szentmihályi út – Rákos út – Szerencs utca – M3-as autópálya által határolt területen jön létre. A másik jelentősebb lakóövezet a pestújhelyi Kolozsvár – Rubin – Árvavár – Orosháza utcák által határolt területet öleli fel. Ennek a két körzetnek a forgalomcsillapítására a Répszolg 30 millió forintot fordíthat – tudtuk meg Demeter János ügyvezetőtől.
– A Szerencs utca – Rákos út – Wesselényi utca – M3-as autópálya által határolt kisebb tömb forgalomcsillapítását a közlekedési korrekciókra fel nem használt keretből, mintegy 6 millió forintból valósítjuk meg. Ezzel gyakorlatilag a Benkő-telepnek nevezett településrész teljes forgalomcsillapítása kész lesz – tette hozzá a szakember.
A munkák során forgalomcsillapító küszöböket építenek az útpályába, csomóponti küszöböket alakítanak ki az útkereszteződésekben, az övezethatárokon pedig jelzőtáblákat raknak ki az érintett utcáknál.
– A kivitelezéshez a küszöbök helyét már kijelölték, kezdődnek a burkolatbontások, a beruházással a tervek szerint december közepére elkészülnek – mondta Demeter János.

Comments are closed.