Újabb szennyeződött tejet vontak ki a forgalomból

Újabb szennyeződött tejet vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – közölte a hivatal a honlapján.

A közleményük szerint az Auchan Magyarország Kft. által forgalmazott 1 literes AUC 1,5 százalékos zsírtartalmú UHT tejről is megállapította a hivatal, hogy a gyártási folyamat alatt szennyeződött, ezért a 2019. január 24-ei minőségmegőrzési idővel ellátott termékeket kivonta a forgalomból.


A közlemény szerint a szennyeződés nem fordul elő a termék minden dobozában, a Nébih azonban a maximális biztonság érdekében a teljes tétel visszahívása mellett döntött, ugyanis a szennyeződött tej elfogyasztása érzékenyebb embereknél hidegrázást, hányást, hasmenést is okozhat.
Az áruházláncban az érintett tejterméket már levették az üzletek polcairól – tették hozzá. A hatóság kéri, hogy a honlapon közzétett azonosító adatokkal ellátott terméket ne fogyasszák el. A vásárlóknak azt javasolják, ha ilyen terméket vásároltak, akkor azt vigyék vissza az Auchan áruházakba, ahol a termék teljes vételárát visszatérítik számukra – olvasható az áruházlánc honlapján.

Comments are closed.