Újabb parkolók

Tizenöt kocsi parkolására alkalmas, esztétikus és környezetbarát parkolót adtak át a Sárfű utcában. A leállóhelyeket körülbelül 5 millió forint értékben az önkormányzat megbízásából a Répszolg építette.
– Újpalotán mindig nagy igény van új parkolókra – mondta dr. Pintér Gábor alpolgármester –, olyannyira, hogy azt lehetetlen kielégíteni. Ugyanakkor fontos, hogy minden lehetséges módon enyhítsünk ezen a problémán.
A Sárfű utcában földes, saras, bozótos területet alakítottak át parkolóvá. A kivitelező gyepráccsal és murvával teremtett esztétikus környezetet, amely igazodik a parkolóval szomszédos modern játszótérhez és fitneszparkhoz. Ez utóbbiakat az önkormányzat még az előző ciklusban építette. A 15 új parkolóból egyet a mozgássérültek számára alakítottak ki, ott a gyeprács helyett aszfaltos felület teszi könnyebbé a rászorulók részére a ki- és beszállást.
Az újpalotai parkolóépítési program hamarosan folytatódik. Egyrészt a Kontyfa utcában, ahova 25 autó pakolására alkalmas leállót terveznek. Majd az Erdőkerülő és a Zsókavár utca találkozásánál, ahol a szükséges tereprendezést követően 20 gépkocsi befogadására alkalmas parkolót alakítanának ki, illetve a Nyírpalota utca 1–21. mögött, ahova két éve egy 54 férőhelyes parkolót építettek. Az idők folyamán ez is kevésnek bizonyult, ezért úgy tervezik, hogy a kutyafuttató áthelyezésével újabb 35 parkolóval bővítenék a helyet.

Comments are closed.