Újabb autós segítség

A XV. kerületi önkormányzat 6,6 millió forint értékű Skoda Octavia személygépkocsit adományozott a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai telephelyének.

– Az autót a sürgősségi betegellátás segítésére adtuk – mondta Hajdu László polgármester a február 29-i átadóünnepségen. – Az autóvásárlással az volt a célunk, hogy szükség esetén a gyerekekhez gyorsan eljuthasson az orvos.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

A kerület vezetője hozzátette, nem először segítenek. A XV. kerületi rendőrkapitányságot 2014-ben ajándékozták meg terepjáróval, tavaly karácsonykor pedig – az újpesti önkormányzattal közösen – a IV. – XV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak adtak át egy személyautót.

– Nagyon köszönjük a segítséget – mondta Palócz Norbert, a kórház gazdasági igazgatója. – Sok kerülettel vagyunk kijáró ügyeleti szerződésben, így több városrészt is a támogatónk között tudhatunk. Az ügyeletet a kollégáim 0-24 órában látják el a hét minden napján. De az autókkal például sürgősségi vér- és laboreredmény-szállítást is végeznek, illetve az ügyeletes orvosokat fuvarozzák.

Az ügyeleti autók sokat futnak és emiatt hamar amortizálódnak. Ezért volt szükség a cserére, amelyet a kórház főigazgatója kért az önkormányzattól. Az autóvásárlást pedig a XV. kerületi testület egyhangúlag támogatott. A február 29-i átadáson Hajdu László mellett Németh Angéla alpolgármester és dr. Lamperth Mónika jegyző képviselte a kerületet.

Comments are closed.