Új vasúti megállóhely épül Újpalotán

Tavasztól tovább bővül a vasúti közlekedési lehetőség kerületünkben. A MÁV Zrt. ugyanis vasútállomást épít Újpalotán, ezzel hétköznaponként megnyílik a vasúti eljutás lehetősége Piliscsabára.

Fotó: MÁV Zrt.

Tavaly májusban két hétig ideiglenesen, csúcsidőszakban személyvonatok közlekedtek a balparti körvasúton, a Budapest–Hatvan vasútvonalról Újpesten át Piliscsabára. A felmért utasigények, a járatok nagy kihasználtsága visszaigazolta a MÁV Zrt. azon elképzelését, hogy ebben a viszonylatban a közlekedés állandó jelleggel megvalósuljon – közölte a MÁV.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint idén tavasztól a Piliscsaba és Angyalföld között félóránként közlekedő vonatok munkanapokon a balparti körvasúton át tovább közlekednek Rákosig.

Kísérleti jelleggel Újpalotán megállóhelyet létesít a MÁV Zrt., 350 méterre a 7-es buszcsalád Molnár Viktor utcai megállóhelyétől. Mindkét oldalon egy-egy 85 méter hosszú magasperon épül, utasbeállóval, térvilágítással, valamint hangos utastájékoztató rendszerrel. A peronokhoz rámpa épül, így megvalósul az akadálymentes megközelítés is – tudtuk meg.

Jelenleg tart a peronépítés, a felsővezetéket érintő munkákat pedig már be is fejezték. A tapasztalatok alapján születik döntés a további fejlesztésről – jelezte a vasúttársaság.

Comments are closed.