Új tornacsarnok épülhet a Szántóföld utcai sporttelepen

A Szántóföld utcai sporttelep területén egy új tornacsarnok felépítéséről fogadott el szándéknyilatkozatot decemberi ülésén a képviselő-testület. A könnyűszerkezetes csarnok helyszínt biztosíthatna a diákolimpia versenyeinek, a szabadidős sportoknak, nemzetközi és hazai sporteseményeknek.

A csarnok megépítése történhet tisztán önkormányzati forrásból, de finanszírozható az önkormányzat és a taóban érintett sportágak összefogásával is. Ebben az esetben az önkormányzatot az építési költség önrészének a biztosítása, valamint a tervek és kiviteli tervek finanszírozása terhelné.
A tervezett könnyűszerkezetes csarnok lapostetős, 30 méter széles és 48 méter hosszú, 1440 négyzetméter alapterületű, amelyben 200 fő befogadására alkalmas lelátó kialakítására lenne lehetőség. Hivatalos versenyszerű méretben elhelyezhető benne akár több röplabda- és teniszpálya, keresztben 2 kosárlabdapálya, hosszában kézilabda-, illetve teremfocipálya is.
A csarnok mellett kialakítanának egy kiszolgálóépületet is, ahol a szertárak, öltözők, vizesblokkok, orvosi szoba, irodák, tárgyalók kapnának helyet. A kiszolgálóépület nagysága függ a benne kialakítandó öltözők számától, valamint a lelátó kapacitásától, amelyeket a részletes terveztetéskor pontosítanak.
A csarnok rendezvények lebonyolítására és szabadidős tevékenység céljára is alkalmas lenne – olvasható az előterjesztésben.

Comments are closed.