Új nyilvános WC-k a kerületben

A kerületi nyilvános illemhelyprogram keretében jövőre új köztéri WC-ket helyezhetnek üzembe. Az újpalotai piacon, a Nyírpalota utcában és a Karácsony Benő parkban lesznek illemhelyek.

Ahogy arról korábban az Életképekben is beszámoltunk, az Újpalotai Vásárcsarnok és Piac területén új, 0–24 órában nyitva tartó nyilvános illemhely létesítését határozta el a képviselő-testület. Mivel az új épület kialakításához az építési szabályzatot módosítani kell – ami várhatóan hónapokat vesz igénybe –, ezért a képviselők úgy döntöttek, hogy a végleges megoldás elkészültéig ideiglenes, konténeres vizesblokkot alakítanak ki a piac területén. Ennek részeként egy utca felé nyíló konténeres WC-t helyeznek el, ami pénzérme bedobásával, 0–24 órában üzemel majd.
A piac vásárlói részére pedig a piac felé nyíló konténeres WC-blokk lesz egy női, egy férfi, valamint egy akadálymentes illemhellyel. Ez is fizetős lesz, és a piac nyitvatartási idejében lehet használni, a tervek szerint legkésőbb jövő év márciusától. A piac végleges illemhelyének kialakítása után a konténeres WC-ket új helyszínen helyezhetik üzembe.
A Nyírpalota utca 1–21. számú épület mögötti területen is köztéri illemhelyet szeretne elhelyezni az önkormányzat. Ez egy utcabútor jellegű, automatikus működésű, mozgáskorlátozottak által is használható, vandálbiztos, pénzbedobással ­működő WC lenne, amit legkésőbb 2018 szeptemberéig helyeznének üzembe.
A tervek között szerepel, ugyancsak jövőre, még egy nyilvános WC a Karácsony Benő parkban, ez a park fejlesztése során valósulhat meg.

Comments are closed.