Új, korszerű mentőautó

Új, modern mentőautóval gazdagodott a XV. kerületi Őrjárat utcai mentőállomás. Az Országos Mentőszolgálat ugyanis az eszközfejlesztés után a járműpark korszerűsítésére helyezte a hangsúlyt.
– Nagyon örültünk az új járműnek – mondta Glasz Richárd, a mentőállomás vezetője –, mert ezzel hatékonyabban tudunk dolgozni. Az új autóval rövid idő alatt 12 ezer kilométert tettünk meg, és több mint száz bevetésen vettünk részt.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

Az univerzális jármű esetkocsi felszerelést kapott. Ez magasabb prioritású, mint az átlag mentőautók. A bevetéseken nemcsak mentőápolókat, hanem mentőtisztet is szállít, ennek megfelelően az autó felszereltsége is jobb. A színe pedig sárga, mint az új mentő­autóké, ugyanis az Unió legtöbb országában ezt a színt használják, mert a közutakon feltűnőbbé teszi a rohamkocsikat.
– Jelenleg négy autónk van – mondta a pestújhelyi állomás vezetője –, ebből kettő csak nappal, kettő pedig 24 órában közlekedik. Szükségünk is van erre, hisz idén mintegy 5700 bevetésünk volt.
Az új esetkocsit nemrég az M3 autópályán – már a kerület határain túl – egy nagyon komoly balesethez riasztották, ahonnan egy súlyos, életveszélyes sérültet szállítottak kórházba.

Comments are closed.