Új helyen az ESZI

Az újpalotai lakótelepen 2012-ben kezdődött el a szociális városrehabilitáció harmadik része, melynek keretében közterületek, épületek, lakóházak újultak meg.

_IMG_1977

Fotó: XV Média, Vargosz

A külső felfrissülés mellett azonban jelentős társadalmi szemléletbeli változást is eredményezett a program. Új arculatot kapott a Spirálház, új nevén InSpirálház, amely szociális városközponttá alakult, országos szinten is egyedülálló módon összefoglalva a szociális szférában működő intézményeket. Ide települt át az Újpalotai Család- és Gyermekjóléti Központ, benne a Praktikus Életmód Iroda, valamint szintén a InSpirálba költözött a Munkanélküli Fiatalok Tanácsadó Irodája is. Újra megnyitották a Pajtás Éttermet, valamint új egységként a közösségi mosoda, a varroda és az internetkávézó.
A napokban az InSpirál ház közelébe, az Árendás köz 4–6. szám alá költözött az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) Központja is, mely eddig a Széchenyi tér 8–10. szám alatt működött. Gráczer Irma, az ESZI igazgatója tájékoztatása szerint már az új helyen lehet megtalálni az igazgatót, valamint a munkaügyi, pénztári, pénzügyi és gazdasági ügyintézési feladatokat ellátó munkatársak csoportját is. Az elérhetőségek a régiek: telefon/fax: 306 3184, 307 6263, 271 0209, e-mail-cím: igazgato@eszixv.hu, honlap: www.eszixv.hu.
Ezzel egy időben jelentősen bővült az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona alapterülete. Ezáltal lehetőség nyílt új foglalkoztatóhelyiségek kialakítására.

Comments are closed.