Új helyen a közterület-felügyelet

Megnyílt a XV. kerületi közterület-felügyelet új irodája az Illyés Gyula utca 28. szám alatt. Az önkormányzati tulajdonú helyiséget 15 millió forintért újíttatta fel a helyhatóság, hogy alkalmas legyen az új, kibővült feladatok ellátására, többek mellett a térfigyelő kamerák 24 órás figyelésére. Az ünnepélyes átadót április 1-jén tartották, ezt követően a közterület-felügyelők nyomban birtokba is vették az ingatlant.

Dr. Pintér Gábor alpolgármester, Hajdu László polgármester, Németh Angéla alpolgármester az átadón/Fotó: XV Média, Vargosz

Dr. Pintér Gábor alpolgármester, Hajdu László polgármester, Németh Angéla alpolgármester az átadón/Fotó: XV Média, Vargosz

A képviselő-testület jelentős többletforrást szavazott meg arra, hogy idén bővítsék a kerületi közterület-felügyelet rendszerét. A korábbi huszonhat közterület-felügyelő és segédfelügyelő helyett április 1-jétől negyvenegyen dolgoznak ezen a területen. A létszámbővítésre azért volt szükség, hogy a rendészeti osztály munkatársai a nap 24 órájában elérhetőek legyenek. Ez azt jelenti, hogy több közterület-felügyelő lesz az utcákon, tereken és a munkaidő letelte után, éjjel, illetve hétvégén és munkaszüneti napokon is dolgozik egy járőrpáros, amely szükség esetén intézkedhet – mondta el dr. Lamperth Mónika jegyző az XV TV adásában.

Áprilistól a rendőrségtől a közterület-felügyelethez kerül a térfigyelő kamerák figyelése is, ettől azt reméli az önkormányzat, hogy a korábbinál gyorsabban és hatékonyabban tudnak fellépni a kerületiek biztonsága érdekében. A munkához szükséges létszám biztosított, akiket megfelelő képzésben is részesítettek.

Az önkormányzat a közterület-felügyelet technikai hátterét jelentősen javította, számítógépeket, új, korszerű szoftvereket vásároltak számukra.

Az ügyfeleket a költözés nem érinti, a félfogadás továbbra is a hivatal Bocskai utcai ügyfélszolgálatán marad, és a telefonszámokban sem lesz változás, a lakók a 06  1 305 3282, illetve a 06 1 305 3227-es telefonszámokon tehetnek bejelentést.

Comments are closed.