Új hely a tábornak?

A képviselő-testület február 2-i ülésén a testület polgármesteri hatáskörbe utalta a nyári napközis tábor helyszínének kijelölését. A napirend vitája során több képviselő is rákérdezett, miért van szükség ennek a hatáskörnek az átruházására. Felvetődött, hogy talán azért, mert a Szántóföld utcai sporttelepet értékesíteni kívánja az önkormányzat.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Hajdu László polgármester elmondta, hogy a Szántóföld utcai sporttelepnél ma már sokkal jobb adottságú helyszínek vannak a kerületben. Mivel a kerület vezetése szeretné megreformálni a ma még rendkívül gazdaságtalanul működtethető nyári napközi rendszerét, ezért megfontolják annak a lehetőségét, hogy évente más kerületi helyszínen legyen a nyári napközis tábor.
A szülők, a sportintézmények vezetői és az iskolaigazgatók is azon az állásponton vannak, hogy a legalkalmasabb helyszín a Czabán Általános Iskola és a mellette található Budai II. László Stadion lenne erre a célra. Újpalotai helyszínként szóba jöhet a Hartyán iskola is, hiszen az infrastrukturális feltételek ott is adottak, van műfüves focipálya, felújított tornaterem, a környéken pedig színvonalas játszótér.
A Szántóföld utcai sportteleppel kapcsolatban elhangzott, hogy valóban van érdeklődő a területre, de egyelőre nincs megállapodás az önkormányzat és a befektető között. Ha a kerület és a beruházó meg tud egyezni, akko r öt éven belül a sporttelep valóban megszűnhet. Hajdu László azon ban hangsúlyozta, hogy ebben az esetben az önkormányzatnak szándékában áll egy másik sportpálya megvásárlása.

Comments are closed.