Új év, új templom

Az év vége mérföldkő volt az Újpalotai Református Misszió életében, amely a karácsonyi és újévi istentiszteletét is újonnan épülő saját templomában tarthatta.

Fogarasi Gábor/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fogarasi Gábor/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A karácsonyi két istentisztelet nagyon különleges esemény volt – mondta Fogarasi Gábor lelkész –, a híveken érződött, hogy ekkor hitték el igazán, amire 15 éve vágytunk és amiért 15 éve dolgoztunk, az végre megvalósult. Nekem lelkészként ez volt a legszebb karácsonyom.
Azonban történt egy és más január 1-jével. Többek között, hogy a gyülekezet ismét kivonult a Száraznád utca 2. szám alatti templomból, és visszaadta a területet a kivitelezőknek. A beruházás ugyanis még nem fejeződött be, csak annyira tették használhatóvá az épületet, hogy az ünnepi istentiszteleteket megtarthassák benne.

Fotó: XV Média, Vargosz

Fotó: XV Média, Vargosz

A templommal és az azt kiszolgáló helyiségekkel kapcsolatos munkák remélhetőleg január végére befejeződnek, így a terveink szerint a februári első vasárnapi istentiszteletet újból a templomunkban tarthatjuk.
– A lelkészlakást februárban fejezi be a kivitelező, míg az épület külső vakolása március végén – a jó idő beálltával – lehetséges. A templomavató és -szentelő ünnepségét áprilisban szeretnénk megrendezni – mondta a lelkész.
Az ünnepségen azonban nemcsak új templomát ünnepli majd a gyülekezet, hanem azt is, hogy az egyházkerület január 1-jével a missziót anyaegyházközség rangra emelte, tehát idéntől már Budapest-Újpalotai Református Egyházközség néven folytatja tevékenységét a gyülekezet. A vezetőjük, Fogarasi Gábor missziós lelkészből vezető lelkésszé „lépett elő”.
– Identitás szempontjából nagyon fontos döntések ezek, de a legfontosabb, hogy a gyülekezetünk végre hazatalált és otthonra lelt – véli Fogarasi Gábor.
A vezető lelkész az istentiszteletekről és a tervezett egyéb programokról még nem tudott beszámolni. Elmondása szerint jelenleg még az igényeket mérik fel. Az biztos, hogy az év folyamán több koncertet is szerveznek, illetve hogy a gyerekek és a fiatalok számára is sok programot kínálnak.

A Budapest–Újpalota Református Egyházközség e-mail-címe: budapest-ujpalota@reformatus.hu. További elérhetőségek a nemrég megújult www.ujpalotaref.hu weboldalon olvashatóak.

Comments are closed.